Dnes začalo Invex Forum, odborná konference navazující na Invex

Brněnský veletrh Invex se za osmnáct let své existence vryl do podvědomí každému českému fandovi počítačů a především pak profesionálům z IT oboru. Postupem času však význam tradičního veletrhu s představováním nových produktů pozbyl ve stínu internetu významu. Před rokem proto proběhl Invex ve své tradiční podobě naposledy a letos si odbývá premiéru jeho nástupce – odborné ICT setkání Invex Forum.

V rámci Invex Fora proběhnou prezentace, přednášky a panelové diskuze zaměřené na informační a komunikační technologie určené především pro malé a střední podniky a živnostníky. Součástí akce je ovšem i konference 3IN, kde si na své přijdou i zástupci státní správy a velkých firem. Základními tématy konference 3IN jsou novinky v oblasti e-Justice, e-Školství nebo archivace dokumentů, pochopitelně přijdou na řadu i datové schránky.

Invex Forum

Odborné ICT setkání, zahrnující akce 3IN, ERP forum, Svět IT Security a další.

  • Datum: 5. – 6. 10. 2009 (pondělí, úterý)
  • Vstupné: 1 000 Kč
  • Web: www.bvv.cz/invex

Pod názvem ERP Forum jsou zastřešeny prezentace v oblasti podnikových informačních systémů, kde vystoupí zástupci firem ABRA Software, Asseco Solutions, CCV Informační systémy, DC Concept, J.K.R a dalších. Aktuální téma IT bezpečnosti pak bude z různých pohledů probíráno v rámci akce Svět IT Security, na které vystoupí se svými přednáškami odborníci z ESETu, AVG, Symantecu či McAfee.

A nakonec bude na Invex Foru k vidění i nějaká ta hardwarová novinka. Microsoft zde bude návštěvníkům předvádět svůj „počítačový stolek“ Microsoft Surface. Ten je svým charakterem a cenou určen rovněž především firmám, a tak běžným návštěvníkům z řad laické veřejnosti nemůžeme návštěvu Invex Fora doporučit. Těm je určena až dvojice veletrhů Digitex a Interkamera, které se budou konat ve dnech 5. až 8. listopadu. A nebude zde chybět ani Cpress Show, tedy přednášky moderované redaktory Živě.cz, Computeru, Mobilit a dalších webů a časopisů vydavatelství Cpress Media.

Diskuze (4) Další článek: Integrovaný Linux na základní desce se prý těší obrovské popularitě

Témata článku: , , , , , , , , , , ,