4K | Dell | Projektory

Dell představil první laserový 4K projektor, který se umístí přímo ke stěně a zvládne až 120 Hz i s HDR

Dell si přichystal nový typ projektoru, který se chlubí označením „světově první“. Pokud si tedy potrpíte na obří a luxusní obraz přímo na stěně nebo plátně, ideálně pro filmy, tak zbystřete.

Dell Advanced 4K Laser Projector (S718QL) je laserový projektor s rozlišením 4K Ultra HD, který dokáže i ze vzdálenosti pouze 10 centimetrů od stěny poskytnout na stejné stěně obraz s úhlopříčkou 100palců, což je v přepočtu 2,5 metru.

4K Projector (2).png

Laserová DLP projekce nabízí okamžitě viditelný obraz, takže není nutné čekat na nějaké zahřívání či postupné rozsvícení. Projektor se pyšní vysokým jasem 1 300:1 (5 000 lm) s podporou standardu HDR10. Mezi porty jsou tři HDMI (jedno je HDMI 2.0), USB a nechybí ani Bluetooth pro bezdrátové spojení s externími reproduktory. Projektor si dokáže poradit se všemi signály (i média z USB) najednou a promítat tak automaticky PIP.

Dle informací Dellu je použitý laserový systém takřka bezúdržbový a jeho životnost je 10 let při použití 8 hodin denně. Dell Advanced 4K Laser Projector bude v prodeji od 19. července za cenu 5 999 dolarů (přibližně 180 tisíc Kč s DPH).

Diskuze (8) Další článek: Nová podoba Yahoo má první oběť. Po pouhém roce končí Yahoo eSports

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,