Google | Android

Datally končí. Šetřit data už zřejmě není potřeba

Aplikace Datally od Googlu měla za cíl šetřit přenesená data aplikací. Zvládla zakázat dalším, aby využívali internet na pozadí a ukázala na největší žrouty dat. To se mohlo hodit hlavně u nás v době nízkých limitů pro přenos a na rozvojových trzích. Nyní ale Google aplikaci stahuje z Obchodu Play.

Google Datally uvedl v roce 2017 a přinesla podrobné statistiky toho, kolik dat jednotlivé aplikace přenesou. Zároveň zvládla omezit přenášená data na pozadí, když danou službu nepoužíváte. Blokování přitom probíhalo přes vytvořené VPN spojení. K tomu Datally zvládlo i upozornit na blízké dostupné Wi-Fi sítě zdarma. Ty mohli uživatelé hodnotit a dát tak vědět ostatním, jak kvalitní připojení u nich najde.

d0f4e439-3bea-40f0-a5cf-b576a758c29d 
O konci služby Datally Google informuje na webu podpory.

O konci služby Google informoval pouze na webu podpory, kde uvedl, že je aplikace již nedostupná skrze Play Store. Pro iOS nebyla nikdy dostupná i s ohledem na systémová omezení. Současným uživatelům prozatím nadále funguje, pouze ukazuje informaci o tom, že již není kompatibilní s aktuálním Androidem 10. Zde již naštěstí většinu funkcí, jako je blokování přenosu dat na pozadí apod., přebral samotný systém.

Datally se tak přidá k celému zástupu dalších služeb, které Google za dobu své existence uvedla  následně zrušil.

Jak fungovalo Datally?

Zdroj: Android Authority

Diskuze (2) Další článek: Na Windows Phone si od prosince nestáhnete ani aplikaci. Microsoft vypne mobilní Store

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,