Facebook | Facebook Messenger

Dánská policie obvinila přes tisíc lidí za sdílení erotického videa na Messengeru

Čas od času se objeví případ, v němž figuruje Facebook jako primární nástroj pro konání nějakého přečinu, aktuální kauza z Dánska je však unikátem. Za sdílení videa v ní bylo obviněno celkem 1 004 lidí, kde velkou část tvořili nezletilí. Upozornil The Local.

Prostřednictvím komunikátoru Messenger sdíleli erotické video zachycující osoby mladší patnácti let. Tím pádem policie toto jednání kvalifikovala jako šíření erotického materiálu s nezletilými, čímž se mohli dopustit distribuce dětské pornografie.

Postihy se budou lišit mezi obviněnými nejen podle jejich věku, ale také podle intenzity sdílení. Zatímco někteří video odeslali několika dalším osobám, jiní mají na kontě sdílení stovkám uživatelů. K tomuto jednání mělo dojít na podzim loňského roku, obvinění nicméně byla vznešena až nyní kvůli rozsahu celého případu a velkému množství zapojených osob.

Sdílení obsahu porušující zákon na Messengeru je složité odhalit i vzhledem k použití end-to-end šifrování, kdy se ke zprávám nedostane ani samotný poskytovatel, tedy Facebook. Výjimku ale tvoří případy, kdy jeden z uživatelů takové konání nahlásí, což se stalo i v tomto případě.

Diskuze (26) Další článek: Nádherné nové záběry z Apple Parku: stavební stroje pomalu mizí, čeká se na trávu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,