Procesory | AMD | AMD Zen

Další neoficiální testy AMD Ryzen 7 2700X ukazují kromě vysokého výkonu i slušné přetaktování

Uvedení nových procesorů s architekturou Zen+ od AMD už je za rohem (19. dubna) a po úniku prvních neoficiálních testů, které se objevily na začátku minulého měsíce, tu máme další.

K testům se dostal uživatel OCN, který také ukázal, že osmijádrový model AMD Ryzen 7 2700X bude v balení k dispozici s novým vzduchovým chladičem Wraith Prism. Tento chladič by měl přinést nižší hluk a lepší účinnost.

Došlo i k pokusu o přetaktování s vodním chladičem Corsair H90, díky čemuž se podařilo dostat frekvenci až na 4,3 GHz, což je u AMD procesorů velmi slušné. Výsledné skóre v programu Cinebench R15 bylo na této frekvenci 1 946 bodů, což je srovnatelné například s osmijádrovým procesorem Intel Core i7-7820X (Skylake-X) a třikrát více, než u staršího AMD FX 8370. V programu 3DMark Fire Strike bylo dosaženo 22 226 bodů.

Testy probíhaly na základní desce Gigabyte AX370 Gaming 5 a to i s rychlými operačními paměťmi DDR4 na frekvenci 3,6 GHz. Na přehled výsledných možností je ale nutné počkat na oficiální testy s novými čipsety série 400, které budou podporovat XFR 2.0.

Diskuze (17) Další článek: Ruská pošta ukázala ultra drahý poštovní dron. Okamžitě se zřítil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,