Czech On Line představuje svoji hlasovou službu v datových sítích a kritizuje současný postoj ČTÚ

Společnost Czech On Line dnes oficiálně představila svoji novou službu Voice On Line, která prostřednictvím technologie Voice over IP umožňuje uživatelům vysokorychlostního internetu telefonování a faxování přes xDSL. Společnost se do povědomí zapsala především prvním spuštěním bezplatného internetu u nás. Dnes nabízí nejen připojení, ale i vlastní telekomunikační služby.

Výhody nové sužby

Richard Pinc, ředitel obchodních služeb společnosti, uvádí mezi výhodami zejména vlastní specifické telefonní číslo, nízké, ale hlavně jednotné ceny volání do místní a mezi městské sítě. Společnost rovněž uvedla do chodu několik tarifů s touto službou, které se od sebe liší jak rychlostí připojení, tak doporučeným maximálním počtem připojených telefonů.

Za výhodu je také možno považovat snadnou samoinstalaci a nulový měsíční paušál za službu. Cílem společnosti je nabídnout uživatelům alternativu Českého Telecomu a možnost zcela přestat vyžívat jeho služby.

Ceník služeb Voice On Line rozlišuje pouze slabý a silný (07-19 h) provoz, kde se ceny pohybují v 0,75 Kč/min v silném a 0,39 Kč/min ve slabém provozu. Volání do mobilních sítí je vždy za 3,70 Kč/min. Touto nabídkou se společnost snaží přesvědčit zejména střední firmy, neboť jsou na trhu i výhodnější tarify provolání do mobilních sítí, které jsou ovšem určeny zejména velkým klientům.

Hovorné do sousedních států přijde zákazníka s využitím Voice On Line na 2,1 Kč/min, do Evropské unie, Švýcarska a USA 2,8 Kč/min. Volání do vlastní sítě je s paušálem 90 Kč/měsíc zdarma, bez něj 0,45 Kč/min a ve slabém provozu dokonce 0,20 Kč/min. Zřízení služby stojí 490 Kč.

K připojení přes tuto službu postačí IP telefon či integrovaný DSL modem nebo IP Gateway.

Co se chystá nového

Firma nyní dokončuje testování zařízení s podporou ISDN BRI, PRI, aby bylo možné jejich služby využívat i prostřednictvím digitálních telefonů. Služba je zatím dostupná pouze na pronajatých místních smyčkách společnosti Telenor. Společnost Czech On Line se rovněž zasazuje o revizi rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu a požaduje jeho přehodnocení.

Kritika jde především k telekomunikačnímu úřadu

Michael Fried, generální ředitel společnosti, doufá, že ČTÚ své rozhodnutí ještě přehodnotí. Podle jeho názoru jsou výpočty vedoucí k regulaci českého telekomunikačního trhu nejen chybně vypočteny, ale navíc nastaveny tak, aby ještě více posílily postavení Českého Telecomu. Přímo tak rozvinul domněnku, zda tak nebylo učiněno, aby vůbec bylo možné Český Telecom prodat zahraničnímu investorovi. Rovněž se podivil nad tím, že doposud nikdo z alternativních operátorů tento fakt více nekritizoval.

Své výtky poté generální ředitel společnosti zakončil slibem co nejdříve poskytnout vlastní nabídku ADSL služeb a stát se i díky ní přímým a vážným konkurentem Telecomu. Rovněž podotknul, že společnost Czech On Line svůj boj nevzdá a bude „bojovat, i kdyby měl zůstat posledním alternativním operátorem na zdejším trhu“.

 

Generální ředitel Michael Fried během prezentace * Richard Pinc představuje Voice On Line

Váš názor Další článek: Pozvánka: Document Imaging - víte jak na digitální zpracování firemních dat?

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,