Commodore: Legenda je zpátky!

Společnost Commodore se chystá znovu vstoupit na trh se svým vlastním „herním systémem“, který by měl být uveden 15. března na letošním CeBITu. Nejsou však známy vůbec žádné podrobnosti, fotky ani koncepce, které by se daly spolehlivě označit za pravdivé. Na oficiální stránce commodoregaming.com probíhá odpočet do oficiálního uvedení.

Teoreticky se dá předpokládat, že systém bude vlastně obyčejný počítač a jeho výjimkou bude hlavně design. Na dnešním trhu již podobné herní počítače prodává například Alienware nebo VoodooPC. Pokud nejste pamětníci a nevíte jak vypadal počítač Commodore 64, který byl uveden na trh před 25 lety, jeho design spočíval v integraci všech komponentů (kromě disketové mechaniky) do klávesnice jak je vidět na obrázku.

Commodore 64

V dnešní době miniaturizace by nebylo až tak těžké sestavit výkonný systém na podobné koncepci. K dispozici jsou 2,5" pevné disky, tenké mechaniky, výkonné mobilní procesory a grafické karty určené do notebooků. Pokud by byl design částečně ponechán, mohl by nový Commodore vypadat například takto:

Jediné co by jste pak potřebovali, by byl externí monitor nebo televize (nejlépe HD). Co myslíte, měl by takový systém šanci na úspěch?

Zdroj: www.dailytech.com

Diskuze (39) Další článek: Samsung uvedl první hybridní pevný disk

Témata článku: , , , , , , , , ,