Microsoft | Outlook

Co přinese Office 2019: Outlook projde výraznou odtučňovací kůrou

  • Design a rozhraní Outlooku neodpovídá aktuálnímu trendu zjednodušování
  • V Office 2019 se zbaví většiny možností v pásu karet
  • Nejvíc se zjednodušení dotkne verze pro Macy

Aktuální verze desktopového Outlooku aktuální trendy všeobecného zjednodušování designu příliš nesplňuje. Rozhraní je pro mnohé uživatele složité a nepřehledné, což chce Microsoft změnit v plánované verzi, která bude s velkou pravděpodobností součástí balíku Office 2019. Na konferenci Ignite prezentoval Microsoft rozpracované návrhy toho, jak by měl Outlook vypadat ve variantách pro Windows a Mac. Na dostupnou přednášku upozornil web MSPU, bohužel je dostupné pouze video v nízkém rozlišení.

V galerii nad článkem si můžete prohlédnout zjednodušené rozhraní, kterým se vývojáři chtějí přiblížit mobilním aplikacím. Z pásu karet tak zmizí většina dostupných tlačítek a pravděpodobně se skryjí do dalších podnabídek. Tím Microsoft jde naproti uživatelům, kteří Outlook využívají v režimu holého e-mailového klienta a drtivou většinu pokročilých funkcí nepotřebují. Pokud je ale někdo vyžadovat bude, Outlook nabídne možnost přepnout do původního rozhraní, které známe z aktuální verze 2016.

Blíž mobilnímu rozhraní

Vedle pásu karet bude mírně přepracována i boční nabídka. Ta bude ve sloupcích kromě běžných složek a přijatých zpráv zobrazovat i nabídku pro přepínání mezi účty a jednotlivými režimy Outlooku jako jsou Kalendář, Kontakty nebo Poznámky.

Seznam doručených zpráv bude nabízet rychlou práci s e-maily podobně, jako to známe z mobilních klientů nebo třeba Inboxu od Googlu. Mazat, archivovat či označovat zprávy tak bude možné potažením do strany.

Ještě o něco výraznější změna čeká na uživatele Outlooku na macOS. Nový design označil Microsoft za authentically Mac a značně se tak přiblížil celkovému vzhledu jablečného systému jak na počítačích, tak iPhonech či iPadech. Mekaři se kromě nového vzhledu dočkají i lepší integrace do oznamovací části hlavního panelu v macOS.

Microsoft před nedávnem předělal také webovou verzi Outlooku, takto nyní vypadá:

Diskuze (33) Další článek: Supernovy bílých trpaslíků zřejmě odpalují detonace helia

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,