Co Google spojil, chce zase rozdělit: Fotky půjdou z Google+

Paradoxní obrat se prý chystá v Googlu. Podle zdrojů Bloombergu se plánuje oddělení služby pro správu fotografií ze sociální sítě Google+, přičemž v posledních letech se snažil jít přesně opačným směrem – svou službu Picasa pro správu fotografií integroval do Google+.

Z pohledu uživatelů to však bude krok převážně vítaný. Google se integrací služeb do Google+ snažil více prosazovat svou sociální síť, která měla být středobodem různých služeb. Jenomže řada uživatelů nejeví o Google+ zájem, zatímco služba pro cloudovou správu fotografií od Googlu by se jim hodila. Mohou sice bez účtu na Google+ využívat ještě dosluhující Picasu, ale ta nedisponuje novými funkcemi a také už z hlediska designu zastarala.

Zpětné oddělení přichází po odchodu „duchovního otce“ Google+ Vice Gundotry, který bezpochyby stál za prosazením integrace. Oddělená fotografií ale bezesporu může zaujmout daleko širší spektrum uživatelů. Nabízí zajímavé funkce automatického třídění, automatických úprav, uživatelských úprav z pohlcené aplikace Snapseed a nově také tvorbu atraktivních příběhů.

 

Diskuze (50) Další článek: Zprávy Živě: 10 nejdůležitějších událostí uplynulého týdne

Témata článku: , , , , , , , , ,