Cloudu od Amazonu se daří, roste stejně rychle jako VMware

Amazon Cloud nabízí širokou nabídku služeb a je rozšířeným standardem pro rychlý růst webových služeb a aplikací na internetu. I když se v poslední době diskutuje jeho vyšší cena za služby, nelze upřít to, že se jedná o nejstabilnější cloud, který zvládne malé i extrémně rozsáhlé projekty pro veřejnost i interní použití.

Jak informoval Businessweek, cloudu od Amazonu se daří extrémně dobře a v poslední době roste raketovým tempem, kterému se vyrovná pouze třeba VMware. Příjmy Amazonu z jeho cloudových služeb by dle odhadů analytiků z Pacific Crest měly v roce 2015 dosáhnout na 6,7 miliard dolarů.

amazon-chart1.png
Rychlost růstu příjmů z cloudu (Zdroj: pacific Crest, Businessweek)

Na srovnávacím grafu je vidět průběh růstu příjmů vybraných společností z cloudu. Jak se ukazuje, cloud od Amazonu bez problémů poráží takové velikány jako Microsoft, Yahoo nebo Oracle.

Příjmy Amazonu z cloudu dokonce začínají dohánět prodejce samotných serverů, mezi které patří například Dell, HP, IBM a další. To by mohlo být problém právě pro klasické hardwarové výrobce, kteří by mohli přijít o poptávku, když firmy místo nákupu vlastních serverů přejdou na snadno a rychle škálovatelný prostor v cloudu.

Diskuze (6) Další článek: Cortana chce být vševědoucí, vylepšuje svůj mozek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,