Notebooky | Čína | Realme

Čínské Realme chystá notebook. Bude vypadat jako kříženec MacBooku Pro a Surface Laptopu 4

Čínskou značku Realme u nás známe především jako výrobce mobilních telefonů. Firma má však ve svém portfoliu i další elektroniku, jako jsou sluchátka, chytré hodinky, robotický vysavač nebo bezpečnostní kamera. Nyní připravuje nový notebook, jehož premiéra by se měla odehrát koncem srpna.

Realme patří k nejmladším hráčům na trhu – firmu založil v květnu 2018 v čínském v Šen-čenu bývalý viceprezident společnosti Oppo Sky Li. Oppo (taktéž výrobce mobilních telefonů) je společně s BBK Electronics jejím většinovým vlastníkem.

Realme Book

Chystaný notebook Realme sice zatím ještě nemá ani stanoven termín oficiálního představení, přesto se už na internetu objevily jeho rendery a video. Za únikem stojí známý tipster Steve H.McFly, vystupující na sociální síti Twitter pod přezdívkou OnLeaks, který webu GizNext odhalil některé technické specifikace a další podrobnosti.

Pohled na obrázky naznačuje neskrývanou inspiraci u značkových notebooků velkých výrobců – zejména MacBooku Pro a Surface Laptopu 4. S ohledem na značku lze předpokládat, že novinka od Realme bude chtít zaujmout především nižší cenou.

Podle uniklých informací bude notebook měřit 307 × 229 × 16 milimetrů. Podrobnosti o hmotnosti zůstávají neznámé, nicméně McFly očekává, že bude vážit méně než 1,5 kilogramů. Z rozměrů plyne obrazovka s úhlopříčkou 14" a pravděpodobným rozlišením Full HD.

Další parametry

Notebook od Realme bude k dispozici v několika konfiguracích s procesory Intel Core i3 a i5 jedenácté generace. Lze předpokládat, že operačním systémem budou Windows 10 a je pravděpodobné, že firma po uvedení nabídne také podporu systému Windows 11.

Bohužel nejsou známy podrobnosti o konfiguracích operační paměti a disku, ve kterých bude toto zařízení nabízeno. Rendery dále odhalují, že notebook Realme bude mít jeden port USB typu A a dva porty typu C. Bude mít také 3,5mm jack pro sluchátka.

Tlačítko napájení bude sloužit současně i jako čtečka otisků prstů a již dříve publikovaná upoutávka potvrdila, že notebook bude mít velký trackpad. Únik z počátku července naznačoval, že zařízení bude mít hliníkové tělo a velmi tenké rámečky kolem obrazovky. Údajně bude mít obrazovku s poměrem stran 3:2 a dva reproduktory ve spodní části.

Diskuze (2) Další článek: Splňte si dětský sen. Virgin Galactic pořádá soutěž o let do vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,