Čína | WhatsApp

Číňané se pomalu loučí s WhatsApp. Vláda aktuálně blokuje obrázky a video, čeká se ale kompletní zákaz

Komunikátor WhatsApp je posledním produktem Facebooku, který funguje na čínském internetu. Samotná sociální síť, Instagram nebo Messenger již jsou blokovány. I WhatsApp ale čeká stejný osud – vláda jej začala částečně blokovat a postupně přestane fungovat kompletně.

Podle New York Times aktuálně většina čínských uživatelů nemůže prostřednictvím WhatApp odeslat videa ani obrázky. V některých regionech však přestal fungovat i textový chat. Jde o očekávaný postup proti společnostem, které neukládají data ze služeb fungující čínském internetu v Číně.

Zablokování se vyhnul například Apple, který v Číně vybudoval datová centra, a tudíž může provozovat všechny služby spojené se svými produkty – ať už jsou to iMessage nebo Facetime. Facebook nic takového v plánu nemá a s čínským trhem se tak následujících týdnech rozloučí i jeho poslední služba.

Většina Číňanů to však pravděpodobně nezaznamená. Naprosto dominantní postavení zde totiž má komunikátor WeChat, za nímž stojí Tencent, jedna z největších technologických společností vůbec.

Blacklist chce zavést české Ministerstvo financí:

Diskuze (7) Další článek: V mozcích pacientů s Alzheimerem je více bakterií než v mozcích zdravých lidí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,