Cenzura | Čína

Čína začala na internetu cenzurovat bulvární zprávy o celebritách 

Fanoušci 60 bulvárních blogerů na čínských sociálních sítích vlastněných společnostmi Tencent a Baidu budou muset začít chodit pro zprávy o celebritách jinam. Čínská vláda donutila společnosti tyto blogy smazat a vyslala jejich směrem varování, že stránky, které zůstaly, bude více kontrolovat.

Podle agentury Reuters to odhalil příspěvek pekingského úřadu pro kyberprostor na sociální síti. Zástupci vlády společnosti osobně navštívili a nařídili jim, aby „začali uplatňovat nástroje, které nedovolí, aby se veřejně řešil osobní život a sexuální skandály celebrit.“ Takový obsah prý jednoduše kazí veřejnost.

Čínské stránky taky musí nově ještě více zintenzivnit propagaci socialistických hodnot a vytvářet zdravé prostředí pro tvorbu správného názoru.

I když zakázané stránky nebyly nijak extra významné - drby mají Číňané rádi stejně jako jakýkoli jiný národ na světě – rozhodnutí ukazuje, že čínská vláda se začíná snažit kontrolovat i nezávislá média.

Jen minulý měsíc vydala sérii pravidel, které výrazně omezují, co online platformy mohou zveřejňovat. A jelikož prezident Xi Jinping řekl, že na kontrolu sociálních sítí a online médií osobně dohlíží, je možné, že přijde ještě další omezování.

Diskuze (6) Další článek: Kaspersky se zlobí na Microsoft. Možná se dočkáme dalšího ballot screenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,