Chytrá domácnost | Sport | CES 2018

Chytrý běžecký pás: má velký displej, kameru a stojí přes sto tisíc korun

Pro příznivce sportu se na CEsu objevila novinka v podobě pokročilého běžeckého pásu Peloton Tread, který sice nabízí velkou spoustu zajímavých funkcí, ale to se rovněž podepisuje na koncové ceně.

Běžecký pás Tread od společnosti Peloton se od klasických drahých pásů liší především masivním nasazením chytrých prvků, gamifikace a sociálních prvků. Zatímco samotný kvalitní pás a konstrukce vypadá na první pohled normálně, v úrovní očí je k dispozici velký 32palcový dotykový displej, který má integrovanou i kameru.

Tento systém už firma zabudovala i u bicyklového trenažéru, v tomto případě je rovněž možné sdílet vlastní záběr s dalšími běžci. Nemusíte tak běžet „sami“ a zároveň můžete s někým závodit, porovnávat výsledky a podobně, protože je kolem toho vytvořená i forma sociální sítě.

K dispozici máte pochopitelně podrobné statistiky, včetně možnosti měření tepu a dalších parametrů. Velmi pohodlné je i ovládání při běhu – po stranách jsou dvě kolečka, jedno slouží pro plynulou regulaci rychlosti a druhé pak k regulaci náklonu pásu.

V prodeji se objeví na podzim, ale připravte si pěkně „tučnou“ peněženku, cena je totiž stanovená na 4 tisíce dolarů, což je v přepočtu na naše podmínky asi 120 tisíc korun s DPH.

Diskuze (12) Další článek: Aktuálně nejchladnější tekutá voda má neuvěřitelných -45,45°C

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,