Hardware | Google | Fotoaparát | Fotografování

Chytrá kamerka Googlu se učila od nejlepších fotografů, proto umí skvělé fotky

Kamera Google Clips byla představena v říjnu a jedná se o kameru s umělou inteligencí, která pořizuje snímky sama. A praxe ukazuje, že jí to jde skvěle. Tajemství se skrývá v neuronové síti, kterou Google naučil všechny aspekty kvalitního fotografování a natáčení, prozradil to v čerstvém blogovém příspěvku.

Odkazovaný článek se pouští do technologické hloubky, základní princip je však jednoduchý. Aby umělá inteligence pochopila, co znamená dobrá a špatná fotografie, najal Google celou řadu profesionálních fotografů, novinářů a dalších umělců, kteří vyprodukovali spoustu vizuálních dat. Umělá inteligence si je prohlédla a v budoucnu používala pro srovnání se záznamy z kamery Google Clips, ze kterých pak na základě svých zkušeností vybírala ty nejlepší.

Google však překvapivě přiznal, že je proces zaučení A.I. sice už dostatečně rutinní, avšak stále ne zcela věrohodný. Zatímco tak kamerka dokáže rozeznat a pořídit kvalitní, zaostřený snímek v dobrých podmínkách, rozhodně stále nedokáže pochopit, že mnohdy dělají fotografie zajímavými právě různé nedokonalosti.

Diskuze (3) Další článek: Facebook chce konkurovat YouTube a Twitch, plně se vrhne na herní streamy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,