Google | Chrome | Chromecast

Chrome umožní odesílat na Chromecast i soubory z disku

Chrome má zabudovanou podporu pro sdílení na Chromecast či do podporovaných chytrých televizí již delší dobu, doposud bylo ale možné sdílet pouze online obsah. Vývojáři prohlížeče ale nyní experimentují s možností sdílet i soubory, které máte uložené na lokálním disku.

Chromecast a další zařízení založená na Google Cast mají výhodu v tom, že obsah, který na ně sdílíte, si umí stahovat sama z internetu. Povětšinou tak nedochází tedy k přeposílání obsahu mezi zařízením, ze kterého vše ovládáte Chromecastem. Zařízení jako takové je toho ale schopno a využívá toho třeba oblíbená aplikace Videostream pro sledování videa. Podobnou funkci se nyní naučí i Chrome. Zvládne tak odesílat na zařízení video, které máte uložené na lokálním disku.

local-media-casting.png
V dialogu pro odesílání se nově objeví volba vybrání lokálního souboru.

Funkce je dostupná pro vybrané uživatele v rámci beta kanálu. Pokud nejste mezi šťastlivci, můžete jJejí zapnutí vynutit parametrem --enable-features=EnableCastLocalMedia při spuštění. Do ostré verze Chromu by se mohla, s ohledem na rychlost vydávání nových verzí, dostat v průběhu následujících dvou měsíců.

Jak vypadá Chromecast?

Zdroj: François Beaufort

Diskuze (20) Další článek: Takhle to vypadá ve slavné továrně na tanky, ze které vyjížděly T34 na Hitlera

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,