Google | Spekulace | Tablety | Chrome OS

Chrome OS přijde i na tablety, Google už něco připravuje

Operační systém Chrome OS jsme zatím viděli výhradně na počítačích a laptopech. Google se ale podle všeho chystá rozšiřovat pole působení a chce přinést systém také na tablety.

Web Chrome Unboxed si všiml tweetu jednoho z návštěvníků výstavy BETT v Londýně, kde byl k vidění mimo jiné tablet od Aceru, na kterém běžel právě operační systém Chrome OS. Tweet byl pár hodin po své publikaci smazán, což jen přidává na pravdivosti spekulace.

Acer-tablet-full-image.jpg
Fotka tabletu od Aceru s operačním systémem ChromeOS

Pokud by šlo o pravdivou informaci, šel by Google částečně sám proti sobě, jelikož v současné době tabletům kraluje buď iOS od Applu, nebo jeho vlastní Android.

Jenže kategorie tabletů postupně stírá rozdíl s notebooky, a to nejen na platformě Windows. Také Apple už u svých iPadů Pro nabízí klávesnice a pokročilý multitasking, aby tablet de facto nahradil počítač. Na platformě Windows jsou tablety s klávesnicí prostě plnohodnotnými počítači a konvertibilních modelů je nespočet.

Pro Google by to tak bylo jen vykročení k již rozjetému trendu. Svůj Chrome OS už pro dotykové obrazovky optimalizoval dříve a předloni už se objevily i konvertibilní notebooky s Chrome OS. Samostatný tablet tak nakonec vlastně není žádným velkým překvapením.

Diskuze (4) Další článek: Člověku možná pomohl na vrchol evoluce „hormon lásky“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,