Příslušenství | Myši

Cherry MW4500: Hybrid mezi myší a trackballem slibuje minimální namáhání zápěstí. Levně

Cherry se vedle mechanických klávesnic pustilo také do myší a to hned značně atypickým modelem. Jde o bezdrátovou myš, která nabízí ergonomii, jakou bychom čekali spíše u trackballu. MW 4500 má totiž konstrukci nakloněnou o 45 stupňů.

Díky výraznému pravorukému tvarování s nakloněním má myš ulehčit namáhanému zápěstí. To je při držení tradiční myši nepřirozeně vytočeno; v ideální poloze by měla být ruka opřena o její vnější hranu. Právě o to se snaží nový model Cherry.

Další parametry myši se neliší od standardních pracovních modelů – nastavitelné DPI s maximální hodnotou 1 200, šestice tlačítek a skrolovací kolečko. Jde o bezdrátový model komunikující skrz proprietární 2,4GHz technologii. O napájení se stará dvoje bateriových článků typu AAA, výrobce však neudává životnost. Překvapivou je ale i cena, do prodeje se totiž na evropském trhu dostane model MW 4 500 za 30 eur, tedy asi 780 korun.

Cherry samozřejmě není jediným výrobcem, který se o podobné myši snaží. Na trhu najdeme obdobně tvarovanou Anker Vertical, Tracer Flipper nebo C-Tech VEM-08.

Diskuze (9) Další článek: Když se potkají mapovací auta Googlu a Microsoftu, jen jedno se dostane na web

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,