Internet | Web

Cestovatelský tip: VisaDB vám ukáže přehledný seznam všech zemí, do kterých se dostanete bez víza

Chcete-li vědět, do kterých zemí můžete vycestovat bez víza, pak se rozhodně bude hodit služba VisaDB (zatím ve fázi alfa testování). Na webu si snadno vyberete cílovou destinaci, o níž se kromě vízové povinnosti dozvíte rovněž tamní náklady nebo porovnání klimatických podmínek.

Z rozbalovací nabídky stačí vybrat zemi trvalého bydliště, typ víza a kontinent, na který chcete odcestovat. Web poté vrátí všechny státy, do kterých vízum není třeba včetně bezvízové lhůty (většinou 30-90 dní). Stejně tak lze ale filtr přepnout pouze na státy s nutným vízem.

Informace o jednotlivých státech potom doplňuje porovnání ceny základních služeb – ubytování, dopravy a stravy. Stejně tak zde najdete porovnání průměrných teplot v hlavních městech vybraných států.

Kromě vízové povinnosti pro turisty umí VisaDB porovnat také podmínky pro zakládání startupů v zahraničí a do budoucna přibydou i další typy víz – pracovní či studijní a srovnány rovněž budou nároky na přestěhování nebo případné získání občanství v zahraničí.

Diskuze (1) Další článek: Dost bylo růžovozlaté barvy Rose gold. Apple s ní chce údajně skončit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,