Český rozhlas | Audioknihy

Český rozhlas potichu ukončil aplikaci Radiotéka. Audioknihy přesunul jinam

Také nemůžete najít aplikaci Radiotéka, kterou Český rozhlas s velkou pompou uvedl před čtyřmi lety? Nejste sami. V App Storu pro iOS ani Play Storu pro Android se už „audioknihovna“ nenachází a získat ji tam mohou jen ti, kteří si ji v minulosti nainstalovali.

Mluvčí Rozhlasu Jiří Hošna pro Živě.cz potvrdil, že Radiotéku umlčeli v polovině roku 2020, byť stávajícím uživatelům do aplikace stále přichází nový obsah. ČRo ale má náhradu. Jmenuje se Můj rozhlas, k dispozici je pro iOS, Android, ale existuje také jeho webová verze na adrese mujrozhlas.cz.

Jde o portál sdružující veškerý zvukový obsah ČRo. Najdeme v něm živé vysílání 11 hlavních stanic a 14 regionálních. Užitečný je ale hlavně díky archivu. Obsahuje všechny podcasty, pořady, tvorbu pro děti, dokumenty a také zmíněné audioknihy. Ty Rozhlas řadí do sekce Hry, četby, povídky.

Některé čtené knihy nicméně nejsou na portálu natrvalo, ale kvůli autorským právům jsou dostupné k bezplatnému poslechu jen na týden. Kdo chce víc, ten si může audioknihy nebo rozhlasové hry koupit na radioteka.cz, kde jsou k dostání ve formátu MP3.

Český rozhlas spustil Doba DABovou:

Váš názor Další článek: Nová volitelná aktualizace opravuje více než 40 chyb v operačním systému Windows 10

Témata článku: , , , , , , , , , ,