Červený vodič

Přečtěte si o tématu Červený vodič. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam článků souvisejících s tématem Červený vodič, které hledáte. Najdete zde články, fotografie i videa k tématu Červený vodič.
Pojďme programovat elektroniku: Jak oživit starou osobní váhu a třeba ji připojit k Wi-Fi

Pojďme programovat elektroniku: Jak oživit starou osobní váhu a třeba ji připojit k Wi-Fi

** Máte starou digitální váhu? ** Ještě ji nevyhazujte ** S drobným zesilovačem ji budete moci třeba připojit k Wi-Fi

Jakub Čížek|20

ArduinoPojďme programovat elektronikuProgramování
Horka jsou tady, chladíte pořádně?

Horka jsou tady, chladíte pořádně?

Udeřila vedra, a spolu s nimi nastal čas na revizi chlazení v našich skříních. Pokud ještě nemáte ventilátor pro chlazení pevných disků v přední části skříně, je nejvyšší čas jej pořídit. Havárie disků obvykle bolí ze všeho nejvíc, a vysoké teploty jim neprospívají. Podíváme se na zapojení ventilátorů přes nejrůznější redukce a na snižování hlučnosti PC regulací otáček ventilátorů.

Adam Vágner|75

Upravujeme PC: zpomalovač větráčků

Upravujeme PC: zpomalovač větráčků

Češi jsou známí tím, že v jádru jsou to kutilové - pokud je třeba, nebojí se vzít do ruky nářadí a něco užitečného vyrobit či upravit vlastníma rukama. Těm, kterým je právě tato schopnost vlastní je určen tento díl seriálu PCTuningu "Upravujeme PC". Dnes si ukážeme si jak si poměrně snadno vyrobit několik redukcí snižujících otáčky (a tím především hluk!) ventilátorů. Cena naší konstrukce nepřekročí 50Kč a nezabere více než 15minut.

Jiří Kwolek|99

Shut up! - část 3/ 3 - regulace otáček

Shut up! - část 3/ 3 - regulace otáček

V tomto dílu se zaměříme na problematiku snižování hlučnosti počítačových sestav pomocí snižování otáček větráků (ať již na chladiči procesoru, u pomocných větráků či ve zdroji). Stručně zde probereme jak jednoduché pasivní postupy, elektronické regulátory otáček tak i tepelně (termistorem, tepelnou diodou) řízené regulátory.

Jiří Kwolek|63

Chcete být slavný / bohatý? Vyřešte chlazení CPU!

Chcete být slavný / bohatý? Vyřešte chlazení CPU!

Už je to tak - v PC technologii nemáme na Američany, Japonce, ba ani na Tchajwance (což jsou vlastně převlečení Číňaní). Ne že bychom nebyli schopni, to ne, jen díky prozíravému vládnutí tu máme vše, jen ne křemíkové údolí - jistě proto, že z křemíku bychom nepochybně ochořeli silikózou ;-) Opusťme však představu Hi-tech laboratoři a začněme tam, kde před časem startovala firma Apple - v garáži. Pokud nám pomůže "zlatý český fištrón", pak můžeme světu ukázat jak se mají správně dělat komponenty do počítače. Přesněji řečeno jak se má řešit chlazení procesoru...

Jiří Kwolek|69