Software | Operační systémy | Windows 10

Čerstvá záplata ve Windows 10 způsobuje opět problémy. Může zlobit nabídka Start nebo zvuk ve hrách

Microsoft vydal opravu pro operační systémy Windows, která mimo jiné řeší  problém s vytěžováním procesoru, který způsobila předchozí aktualizace. Jenže oprava (KB4515384) může způsobit problémy jiné, upozorňuje Windows Latest.

Některým uživatelům se po instalaci nejnovější aktualizace mohou projevit problémy při spouštění nabídky Start. Systém v některých případech namísto nabídky Start zobrazí hlášku o výskytu kritické chyby. Jak Microsoft následně potvrdil, stížnosti uživatelů zaznamenal a chyba se týká rovněž vyhledávání.    

Uživatelé hlásí své zkušenosti na Microsoft answer forum, případně Reddit, odkud se dozvídáme, že někteří zaznamenávají problémy i při zobrazování akčního centra nebo při připojení externích USB zařízení. Časté jsou také problémy se zvukem. Ta se objevuje nejčastěji ve hrách, kdy zvuk vypadne buď úplně, nebo je ztlumený. 

Pokud se u vás některý z výše uvedených problémů vyskytuje, doporučujeme poslední opravný balíček KB4515384 odinstalovat. To se provádí v nastavení systému, kde pod položkou Windows Update najdete odkaz Zobrazit historii aktualizací. Zde najdete možnost také vybranou aktualizaci odinstalovat. 

Diskuze (88) Další článek: Původně měl Starlink pokrýt především chudý svět. Teď touží i po bohatém severu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,