iTunes | Hudba, filmy, seriály

Čekání se protahuje, iTunes do Windows Store dorazí až příští rok

V květnu oznámil Microsoft ořezaný systém Windows 10 S, který umožňuje instalaci aplikací pouze z obchodu Windows Store. Proto jeho uvedení rychle následoval seznam programů, které mají zamířit do integrovaného obchodu a být k dispozici i v novém systému. U některých z nich se uvedení povedlo rychle, v některých případech však čekáme i nadále. Jednou z nejočekávanějších aplikací je iTunes.

Podle webu Zdnet se však čekání protáhne i do příštího roku. Obě strany, jak Microsoft, tak Apple, potvrdili pokračující vývoj. Na druhou stranu, dlouhá doba od oznámení dává uživatelům jistou naději, že půjde o zcela nativní aplikaci pro Windows Store. Microsoft či Apple totiž nespecifikovali, zda nepůjde pouze o předělanou aktuální verzi.

iTunes na Windows 10 je tedy stále třeba používat v ne zcela dokonalé desktopové verzi, uživatelé s Windows 10 S mají zatím smůlu úplně.

Mezi hudebními službami je ve Windows Store dostupné Spotify, Deezer, Pandora, Soundcloud a v neoficiální verzi i Tidal. Vedle iTunes pro Apple Music chybí třeba Amazon Music, která se nedávno rozšířila i do Česka.

Diskuze (9) Další článek: Nový startup vám vytiskne většinu rodinného domku za pouhých 8 hodin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,