Brýle Eyes-On pro rozšířenou realitu umožňují vidět žíly pod kůží [CES]

Představeno bylo již několik různých druhů brýlí pro rozšířenou realitu, brýle Evena jsou ale zaměřené na specifický segment zdravotnictví, kde nabídnou opravdu zajímavou vychytávku.

Evena Eyes-On jsou poměrně velké brýle, které mají průhledné displeje pro zobrazení obrazu. Hlavní částí je infračervený vysílač a dvě snímací kamery.

product_glasses_bg.jpg
Brýle pro rozšířenou realitu - Evena Eyes-On jsou zaměřené na zobrazení žil pod kůží

Princip fungování je jednoduchý a podobný jako u biometrických čteček žil v rukou – dezoxidovaný hemoglobin v žílách absorbuje světlo s odlišnou vlnovou délkou než kůže, takže lze velmi snadno detekovat rozdíly v nasnímaném obraze. V tomto případě mají brýle infračervený vysílač se čtyřmi různými frekvencemi pro detailnější a přesnější obraz.

Brýle Evena Eyes-On mají WiFi, Bluetooth a 3G pro spojení například s tabletem, disponují i reproduktory pro případnou videokonferenci. Uvnitř brýlí je navíc i paměť pro uložení videa nebo fotografií. Důležitou přidanou hodnotou je v tomto případě jasná viditelnost žil třeba pro přesný vpich nebo úniků krve pod kůží a dalších problémů.

Zařízení bude v prodeji od dubna za cenu kolem 10 000 dolarů (přibližně 240 000 Kč s DPH)

Diskuze (17) Další článek: Nejlepší programy na práci s hesly

Témata článku: , , , , , , , , , , ,