Brutální výkon tří GeForce GTX Titan X zapojených do SLI

Minulý týden představila Nvidia novou nejvýkonnější jednočipovou grafiku GeForce GTX Titan X, která má 12 GB paměti a disponuje opravdu vysokým výkonem. Avšak jedna grafika nemusí stačit pro plynulé hraní ve 4K, obzvláště u moderních her.

Výrobce Digital Storm, který se specializuje na stavbu výkonných počítačů, ale otestoval společný výkon tří grafických karet Titan X v režimu SLI. I když je ve videu vidět i kombinace čtyř karet, testy zahrnují kombinací pouze dvou a tří modelů.

 2015-03-24 v 12.42.26.jpgTitanX-SLI-Battlefield-4K.jpgTitanX-SLI-Bioshock-4K.jpg
TitanX-SLI-PowerDraw.jpgTitanX-SLI-Crysis3-4K.jpg
Ve videu jsou sice i čtyři kusy, v testech výkonu si ale můžete prohlédnout výkon dvou a tří GeForce GTX Titan X ve SLI (Zdroj: Digital Storm)

Pro srovnání musíme připomenout, že jedna karta stojí kolem 30 000 Kč, takže kombinace tří znamená cenu 90 000 a to jen za grafiky. Jak je ale vidět, výkon je opravdu parádní i v rozlišení 4K, přičemž překvapivě dobře škáluje. Největší rozdíl je ale mezi jednou a dvěma kartami, třetí už pomůže jen u těch nejnáročnějších jako třeba Crysis 3, kde lze dosáhnout ve 4K i přes 128 snímků za sekundu.

Video

Upozornění: video nepouštějte bez připraveného kapesníku na slintání.

Diskuze (27) Další článek: Na web uniklo starší sestavení Windows 10 s prohlížečem Spartan

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,