Google | Gmail

Blíží se znovuzrození Úkolů u Googlu? Unikly střípky staronové služby

Úkoly v rámci Googlu jsou takovou prazvláštní službou. Objevují se v Kalendáři a Inboxu, odděleně pak jako součást Gmailu a částečně samostatné jsou i ty v rámci Asistenta. Nyní to vypadá, že Google chystá novou službu Tasks, která by mohla všechny tyto roztříštěné dílky spojit dohromady.

O nové službě prozatím není mnoho podrobností, screenshoty rozhraní ale unikly společně se screenshoty nového rozhraní webového Gmailu. Zde budou Tasks umět fungovat i jako doplněk bez nutnosti otevírat nové okno. Samostatně by pak měly fungovat na adrese tasks.google.com, ta ale prozatím nikam nevede.

New-GMail-Tasks-Plugin-within-GMail-9-2.jpg
Tasks zřejmě budou i jako doplněk do klasického Gmailu. (foto: Android Police)

Sjednocení úkolů u Googlu by zajisté ocenil nejeden uživatel, nyní v tom má totiž Google lehký zmatek. Gmail totiž obsahuje prehistorický widget s úkoly, které mají i vlastní adresu. Jejich podoba se ale za roky nezměnila a ani nejsou provázané napříč dalšími produkty. To naopak ty v Kalendáři a Inboxu sice jsou (zobrazí je i Asistent, který má ale zase zcela oddělené nákupní seznamy), nemají ale žádné ucelené rozhraní, kde by šly hromadně a přehledně editovat.

Zdroj: Android Police [1][2]

Diskuze (13) Další článek: Gmail změní vzhled! Podívejte se, co u něj Google chystá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,