Blíží se výroba netradičního Wi-Fi routeru Turris Omnia. CZ.NIC nastínil další plány

Vedoucí laboratoře CZ.NIC Bedřich Košata se na blogu organizace pochlubil, jak pokračuje vývoj výkonného a otevřeného routeru Turris Omnia, který si mohli zájemci předobjednat skrze crowdfundingovou kampaň na Indiegogo.

578509433
Český Wi-Fi router Turris Omnia

Výroba těchto kousků se už blíží, CZ.NIC se ale nicméně chystá i na klasický maloobchodní prodej Omnie, přičemž ceny budou asi o 10 % vyšší než ty zvýhodněné v rámci kampaně. Zeštíhlí také portfolio. Na Indiegogo je nyní Omnia k dispozici v hromadě verzí včetně LTE modemu i ve větší krabici pro použití jako dvoudiskový NAS.

Od 5. května se nabídka zmenší jen na ty verze, o které byl největší zájem a později zamíří do dlouhodobějšího maloobchodního prodeje. Dodací lhůta všech nových objednávek bude říjen letošního roku.

Router Turris Omnia vychází z první generace experimentálního měřícího Turrisu, který CZ.NIC rozdával dobrovolníkům před dvěma lety. Omnia je už klasický komerční produkt, zůstaly ji ale vlastnosti původního Turrisu – tedy především výkon, který umožňuje provozovat náročnější linuxové aplikace a servery, a populární komunitní linuxová distribuce OpenWrt se snadnou rozšiřitelností.

Diskuze (7) Další článek: Youtube má nový typ reklamy. Krátké klipy před videem nepůjdou přeskočit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,