CES 2017 | Mobility

BlackBerry si nedá říct, opět to zkouší s pevnou klávesnicí na smartphonu

Čínská společnost TCL, která aktuálně vyrábí telefony BlackBerry a třeba také Alcatel, ukázala na veletrhu CES svůj nový model. Snaží se navázat na úspěchy, kterých kanadský RIM dosáhl s byznysovými telefony vybavenými hardwarovou QWERTY klávesnicí a systémem Blackberry OS či později BB10.

Stejně jako u modelů DTEK50 nebo DTEK60 už ale půjde o zařízení s Androidem, byť s několika specialitami, mezi které se tradičně řadí zvýšené zabezpečení a zaměření na firemní použití. Zároveň by měl telefon přinést speciální doplňky určené právě pro práci s klávesnicí.

blackberry-mercury-pre-production-17_0.jpgblackberry-mercury-pre-production-26_0.jpg
Připravované BlackbBerry s hardwarovou klávesnicí (foto: Androidcentral)

Navzdory očekáváním si oficiální premiéru nechá výrobce až na barcelonský veletrh MWC, a tak známe zatím pouze design. Nebude chybět konektor USB typu C, konstrukce s kovovým rámečkem a 3,5mm audio konektor. Čtečka otisků prstů potom má být zabudována v mezerníku a podobně jako u několika předchozích modelů má celá klávesnice sloužit jako touchpad.

blackberry-mercury-pre-production-1.jpgblackberry-mercury-pre-production-10_0.jpg

Mobile World Congress se koná od 27. února v Barceloně a do té doby zatím budou k dispozici jen spekulace či případná naznačení ze strany výrobce.

Přečtěte si také:

Diskuze (14) Další článek: Nové modely Black SSD od Western Digital zvládnou číst data rychlostí až 2 GB/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,