Bill Gates má také strach z umělé inteligence, bát by se prý měli všichni

Před dvěma týdny jsme vás informovali o tom, že Elon Musk, Stephen Hawking a spousta dalších významných osobností z vědy a techniky podepsala otevřený dopis, který upozorňuje na nebezpečí umělé inteligence a opatření, která je nutné podniknout.

V nejnovějším rozhovoru Billa Gatese na Redditu (AMA – Ask Me Anything) potvrdil, že souhlasí s Elonem Muskem a dalšími a umělé superinteligence se také bojí. Zároveň se diví, pokud někdo ještě z vývoje takové budoucí umělé inteligence nemá strach.

 2015-01-29 v 17.40.33.jpg
Bill Gates při nejnovější, v pořadí už třetí AMA na Redditu

Prozradil, že s Microsoftem pracuje na systému osobního agenta, který bude součástí chytré asistenty Cortana a bude se starat o zapamatování všeho z historie uživatele se snahou pomocí s nalezením případné osobní informace, vyřešení problému a podobně.

V příštích 30 letech bychom se dle něj měli dočkat éry robotů, kteří jsou schopní pracovat s věcmi podobně jako člověk, aniž by vše bylo pevně naprogramované jen na určité objekty jako třeba ve specializované výrobě.

Na vývoj v oblasti umělé inteligence měl dle vyjádření zálusk už při zakládání Microsoftu, ale pak už se jeho život ubíral jiným směrem.

Diskuze (63) Další článek: Apple posouvá uvedení nové aplikace na správu fotek pro OS X

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,