Sluchátka | Příslušenství | Unboxing

Bez otravné šňůry a s dobrým zvukem: Sluchátka k počítači HyperX Cloud Flight

  • Kingston připravil sluchátka k počítači, která nepotřebují kabel
  • Připojují se k USB a ve výbavě jim nechybí ani mikrofon
  • Sice jsou označována jako herní, ale osvědčila se na poslech hudby a jako univerzální sluchátka k počítači

Měla premiéru před pár dny na CESu, ale už jsem měl možnost je vyzkoušet – nová sluchátka HyperX Cloud Flight. A stojí za to jim věnovat pozornost, ukázala se totiž jako solidní univerzální řešení k počítači.

HyperX je herní divize Kingstonu, v rámci které už několik sluchátek vzniklo. Dále má v nabídce řadu pamětí a SSD zaměřených na hráče (od Kingstonu očekávatelné) a také třeba herní klávesnice a myš. Dosavadní sluchátka vynikala dobrým poměrem ceny a výkonu, jak na tom bude bezdrátová verze?

Na hlavě klidně celý den

Cenovka 3 990 Kč není nízká, to už musí něco pořádného předvést. Z hlediska konstrukce se sluchátka jednoznačně povedla. Mají velké pohodlné náušníky, pevný polstrovaný most a na poměry bezdrátových sluchátek jsou se svými 300g docela lehká.

Co se líbilo

U jednotlivých fotek jsou popsány detaily, které se vám budou líbit:

Sluchátka HyperX Flight (06).JPG Sluchátka HyperX Flight (11).JPGSluchátka HyperX Flight (12).JPG
Sluchátka HyperX Flight (18).JPG Sluchátka HyperX Flight (05).JPG Sluchátka HyperX Flight (07).JPGSluchátka HyperX Flight (09).JPG Sluchátka HyperX Flight (19).JPG Sluchátka HyperX Flight (15).JPG

Pochvalu zaslouží i bezdrátové připojení. To není realizováno prostřednictvím bluetooth, ale USB donglem se zvukovou kartou a rádiovým vysílačem. Vymezené rádiové spojení v pásmu 2,4 GHz je tak daleko lepší než bluetooth – dosáhne až na 20 metrů a spolehlivě hraje i za zdí. Pokud máte dům či větší byt, všude sluchátka nedosáhnou, v menším bytě ale ano.

Častý prohřešek bezdrátových sluchátek v podobě šumu je v tomto případě naprosto zanedbatelný.

Výhodou je připojení přes USB, které tak umožňuje na sluchátka aplikovat ovládání hlasitosti přímo propojené se systémem. Samozřejmostí je rovněž mikrofon. Nevýhodou řešení je, že pracuje jen s počítačem nebo konzolí Playstation 4. K mobilu, rádiu či Xboxu sluchátka připojíte leda přibaleným klasickým audiokabelem, bezdrátově ne.

Co se nelíbilo

U jednotlivých fotek jsou popsány detaily, které by vám mohly vadit:

Sluchátka HyperX Flight (13).JPGdb597c55-5437-4061-8a89-6175efcbd7e2 Sluchátka HyperX Flight (16).JPGSluchátka HyperX Flight (03).JPG Sluchátka HyperX Flight (10).JPG Sluchátka HyperX Flight (17).JPG

A pak je tu zvuk. Uzavřená konstrukce s bohatě polstrovanými náušníky z koženky zajišťuje velmi dobré odkrytí od okolí, a to i bez aktivního systému. Zvuk generují 50mm neodymové měniče se standardním frekvenčním rozsahem 20 Hz až 20 kHz. V případě připojení kabelem se zvětší na 15 Hz až 23 kHz.

Univerzální řešení k počítači

Zvuk není špatný, nemá žádnou dráždivou složku, která by vám poslech kazila. Naopak, jedná se o velmi neutrální podání. Ve spojení s pohodlnou konstrukcí a absencí kabelů se proto snadno stane, že sluchátka na hlavě přestanete vnímat. Vydržel jsem s nimi na hlavě celý den a poslouchal přitom hudbu různých žánrů.

Jenže! Tato sluchátka jsou cílena na hráče a ti mohou být trochu zklamaní. Možná právě kvůli uzavřené konstrukci zvuk ve hrách postrádá dojem prostoru a třeba taková orientace čistě podle zvuku zde není tak jednoznačná, jako například u sluchátek s vyloženě prostorovým zvukem simulujícím sestavy 5.1/7.1.

Dále by mohlo někomu vadit, že se vás tato sluchátka nebudou snažit uzemnit svými basy. Pokud máte rádi, když vás u akčních her či filmů výbuchy celé rozvibrují, bude to chtít na hlavu něco jiného. Když si sluchátka pořídíte a nebudete mít srovnání, asi vám to ani nepřijde – není to rozhodně žádný průšvih. Ale už jsem měl na hlavě sluchátka, která při hrách zprostředkují trochu intenzivnější zážitky.

Sluchátka ze sebe vybudí trochu víc, když je připojíte kabelem. Toho lze využít i v extrémně hlučném prostředí, ve kterém byste mohli při bezdrátovém poslechu narazit na limit maximální hlasitosti.

Sluchátka bych proto ve finále pasoval na výborné univerzální řešení bezdrátového zvukového výstupu k počítači. Hudbu různých žánrů přednesou neutrálně a v kvalitě odpovídající ceně. Požitek z filmů je rovněž dobrý a ve hrách také vyloženě nezklamou. Můžete je mít na hlavě celý den a plusem je i dobrý mikrofon s aktivním potlačením okolního hluku. Pokud ale hledáte něco čistě jen na hraní, najdou se vhodnější adepti, s nimi však nebude zas tolik příjemný poslech hudby. A na druhé straně – čistě poslechová rádiová sluchátka například od Sony či Sennheiseru mohou více uspokojit při poslechu hudby, ale chybí jim mikrofon a pohodlné připojení skrze USB bez další krabičky na stole.

Diskuze (7) Další článek: Dvojče Slunce ze souhvězdí Labutě pomůže výzkumu naší hvězdy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,