Belkin WeMo: dálkově ovládané zásuvky (video)

Belkin, známý svými routery, obaly, taškami a bohatou nabídkou příslušenství, si vybral další kategorii: chytré zásuvky.

Koncept Belkin WeMo byl k vidění již na CESu, ale pouze v americkém provedení. Nyní přichází i na evropský trh, byť je zatím nabídka variant chudá.

A o co jde? doma do zásuvky stržíte krabičku, které má sama další zásuvku. Připojíte ji k domácí WiFi a můžete ji ovládat přes internet. Nejen v domácí síti, ale odkudkoli. Navíc WeMo podporuje oblíbenou službu IFTTT, takže můžete třeba rozsvítit lampičku, když vás někdo zmíní na Twitteru.

Na trh přijde zásuvka, kombinace zásuvky a pohybového čidla (to může řídit více zásuvek) a dětská chůvička. V plánu jsou další zařízení pro kamery, ovládání dveří a podobně. Například někdo zazvoní u vašich domácích dveří, vy se v práci na mobilu podíváte, kdo to je, a můžete s ním mluvit přes 3G síť.

Musím ale popravdě říci, že když jsem mačkáním ikony na obrazovce iPhonu zapínal a vypínal žárovku, připadal jsem si jak v The Big Bang Theory.

Diskuze (37) Další článek: Razer aktualizoval svůj výkonný a drahý herní notebook Blade

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,