Baidu Eye: čínská konkurence Google Glass bez displeje

V Číně vládne vyhledávač Baidu, který podobně jako Google poskytuje i celou řadu dalších služeb, včetně map nebo Baidu TV. Nyní však představil vlastní hardwarovou novinku, která částečně vychází z návrhu Google Glass.

Baidu Eye je jednoduché zařízení na hlavu, které však nemá žádný displej se zobrazováním obrazu. Místo toho sází na rozpoznávání obrazu. Hardware tak obsahuje sluchátko v jednom uchu, mikrofon a kameru vedle pravého oka.

BaiduEye1.jpg
Baidu Eye sází především na kameru a zvuk, zobrazování probíhá na mobilním telefonu

Jakýkoli obraz uživatel prohlíží přímo na displeji svého mobilního telefonu. Díky integrovanému mikrofonu lze samozřejmě dávat příkazy pomocí hlasu i s možností využití dalších služeb Baidu, například pro překlad a podobně. Přes kameru je možné ukazovat i různá gesta a ovládat tak různé akce.

3035196-inline-s-2-baidu-eye-google-glass-without-glass.jpgbaidu-eye-2.jpg

Zatím je k dispozici velmi málo informací, například kamera by měla být schopná natáčet až 45 minut na jedno nabití a díky spojení s mobilním telefonem je možné přes integrovanou kameru rozpoznávat objekty - rozpoznávání řeší cloudový systém od Baidu. Zkrátka třetí chytré oko, které využívá „inteligenci v datacentrech“.

Baidu Eye je zatím ve fázi prototypu, ale koncept je to určitě zajímavý. Absence displeje je rozhodně zajímavá volba, která ve výsledku nebudí takový „podivný“ dojem jako Google Glass.

Váš názor Další článek: Zenbook UX305 je po všech stránkách lepší než MacBook Air, hlásá Asus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,