Monitory | Asus | USB-C

Asus ZenScreen: nový externí mobilní monitor do USB-C se konečně dostává do prodeje

Asus minulý rok představil nový model externího mobilního monitoru, který je určen pro uživatele, kteří chtějí mít i na cestách luxus více monitorů. Displej se tak zapojuje pouze pomocí jediného kabelu – USB-C (s adaptérem v balení i USB-A) přímo k notebooku.

Nyní jde Asus ZenScreen MB16AC konečně do prodeje, takže jsou k dispozici i bližší parametry. Jedná se o 15,6palcový displej s rozlišením Full HD (poměr stran je tedy 16:9), přičemž panel je typu IPS.

Vzhledem k nízké spotřebě, která je pod hranicí 8 W, se nelze divit nízkému jasu – 220 cd/m2, ale kontrast 800:1 je celkem použitelný. Asus sice neuvádí odezvu displeje, ale toto řešení stejně není určené pro hráče, takže to není informace, která by příliš chyběla. Naopak jsou zajímavé funkce jako automatické přetočení obrazovky na šířku či výšku, aniž byste museli ručně měnit nastavení v operačním systému. Asus se také chlubí technologií pro minimalizaci blikání a nízkou úrovní modrého světla.

Rozměry monitoru jsou 35,97 × 22,64 × 0,8 cm a hmotnost pak pouze 780 g. Koncová cena je stanovená na 250 dolarů, tedy v přepočtu asi 7 500 Kč s DPH.

Diskuze (7) Další článek: Čína staví obří zařízení na zachycování a ukládání uhlíku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,