Asus ROG GX700: vodou chlazený notebook na vlastní oči

O novém herním notebooku Asusu GX700, který jako první přidává vodní chlazení jsme už na Živě psali. Přímo v Berlíně jsem si jej krátce osahal:

Bohužel ani na místě k němu není příliš mnoho podrobností. Podstatné ale je, že vodní chlazení je volitelné. Samotný notebook má vlastní výkonné vzduchové chlazení, které se běžně použije. Pouze při zadokování do masivní dokovací stanice se zabudovanými ventilátory se připojí i vodní chladicí okruh. Protože na IFA je u snad všech výrobců herních notebooků velkým tématem přetaktování notebooků, dá se očekávat, co Asus tímto strojem zamýšlí. 

Při běžném používání s vzduchovým chlazením pojedou komponenty na doporučených frekvencích, aby se udržely termální požadavky v notebooku. Po připojení vodního okruhu se sale vše přetočí na vyšší frekvence. Nebude se přehřívat klávesnice, nebo ventilátory se nepřetočí na zvuk startující stíhačky. Ventilátory na chladiči vodního chlazení sice uslyšíte, ale nebude to tak extrémní jako u těch miniaturních v těle notebooku.

GX700.png 
Obluda zvaná Asus GX700 – sedmnáctka s 4K displejem a vodním chlazením

Ačkoli má notebook běžné typové označení, zatím jde spíše o prototyp, vizi dalšího rozvoje. Ne o něco, co byste si mohli příští týden koupit.

Cestu redaktora na veletrh IFA hradila společnost Panasonic.

Diskuze (11) Další článek: Asus ROG G20: Titan X v malém počítači

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,