Monitory | Asus | HDR

Asus ProArt PA27AC: nový profesionální monitor, který se pyšní podporou HDR

Technologie HDR je sice už poměrně rozšířená v moderních televizorech, v počítačových monitorech je ale teprve na začátku. Do nabídky monitorů s HDR přidal nový kousek Asus, který s modelem řady ProArt míří na profesionální segment.

Asus ProArt PA27AC je 27palcový monitor, který je vybaven pouze 8bitovým IPS displejem s přesností zobrazení sRGB 100 %. Rozlišení displeje je 2 560 x 1 440 pixelů, jas je až 400 cd/m2 a odezva pak 5 ms. Asus se chlubí vlastní technologií ASCR (ASUS Smart Contrast Ratio), pomocí které možný dynamický kontrast až 1 00000000 : 1.

Hlavní předností monitoru je ale podpora HDR, respektive standardu HDR10 (nižší varianta HDR400 podle maximálního jasu) a také Thunderbolt 3 porty kombinované s Displayportem (rozhraní USB-C umožňuje i nabíjení připojeného zařízení, maximálně 45 W) a nechybí ani HDMI 2.0a s podporou HDCP 2.2. Monitor má integrované 2W reproduktory, USB-C hub a konstrukce umožňuje i natočení na výšku. Typická spotřeba je dle specifikací kolem 25 W. Cena zatím nebyla uvedena.

Už dříve jsme testovali monitor s HDR od Dellu:

Diskuze (14) Další článek: V japonské nemocnici budou na nočních šichtách vypomáhat roboti od Toyoty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,