Assassination Market: Morbidní humor, nebo to někdo myslí vážně?

Na Toru najdete všechno zboží. Prodejci zde nabízejí drogy, výbušniny, střelné zbraně, hackerské útoky, pronájem botnetů a další služby. Není se tedy čemu divit, že se tu i sází na to, kdy která celebrita veřejného života opustí tento svět. V poslední době se píše zejména o webu The Assassination Market. Na veřejném internetu jej nenajdete, existuje pouze na torové adrese http://assmkedzgorodn7o.onion.

Zájemci zde mohou vložit jméno libovolné žijící osoby, zaplatit určitý bitcoinový obnos a tipnout si datum smrti. Kdo se trefí, získá nasbíranou částku od ostatních.

Assassination Market.png Assassination Market.png
Kdo správně odhadne datum úmrtí, vybere bank...

Možná je to jen pochybná zábava, možná je to celé podvod, ale jak se postupně zvyšuje hodnota bitcoinů, roste i možná „výhra“. Ta nejvyšší momentálně čeká toho, kdo si tipnul správné datum úmrtí šéfa amerického Fedu Bena Bernankeho, jehož hodnota nyní činí 124 bitcoinů.

Ještě před pár měsíci by to byla jen morbidní zábava, nicméně hodnota 1 BTC včera překonala 1000 dolarů, a tak se pomalu zvyšuje i riziko, že se někdo chopí příležitosti a bude chtít vybrat bank. 124 BTC nyní odpovídá částce okolo 143 tisíc dolarů.

Stejně tak se ale může jednat o prostý bitcoinový podvod. Pokud je v celkovém banku okolo 200 BTC, a pokud tuto částku autor webu skutečně vybral od ostatních, nic mu nebrání v tom, aby si je jednoduše nechal.

Diskuze (4) Další článek: Ajťák před měsíci vyhodil pevný disk, na kterém měl 7 500 bitcoinů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,