AMD | Grafické karty | Computex 2019 | Asrock

Asrock ukázal první grafické karty s čipem Navi od AMD. Se spotřebou by to nemuselo být tak strašné, jak se šušká

Asrock byl na Computexu prvním a jediným výrobcem grafických karet, který ukázal, jak budou vypadat nadcházející Radeony RX 5700 spoléhající se na nové čipy Navi. Prozradil i údaje o spotřebě.

Všechny modely, které Asrock u stánku na Computexu ukázal, měly vlastní přepracované chlazení a nejspíše i nereferenční desku (PCB). To naznačuje, že výrobci dostali čipy s dostatečným předstihem na vývoj vlastních modelů. Ale nutno poznamenat, že se v případě Asrocku jedná o první modely, které mohou být do náběhu prodejů ještě optimalizovány. 

Redakci WCCFTech se nicméně podařilo od zástupce společnosti zjistit, jaká bude spotřeba jednotlivých modelů. Nejnižší model, který by měl konkurovat grafické kartě RTX 2060, bude mít spotřebu dle provedení od 150 W do 180 W (TDP). Vyšší modelová řada, konkurující grafikám RTX 2070 si pak vezme 180 W až 225 W (TDP). Tyto údaje tak vyvracejí domněnky, že by grafické karty generace Navi měly mít problémy s vysokou spotřebou. Ale s finálními soudy si počkejme až na nezávislé recenze hotových modelů. 

Diskuze (21) Další článek: Nejmodernější mobilní procesory vyrobí TSMC. Bude je dodávat Applu i Huawei

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,