Apple | Monitory | LG

Apple zastavil prodej problémového 5K monitoru od LG, bude čekat na novou revizi

Apple už minulý rok oznámil, že končí s výrobou vlastních monitorů a zároveň uvedl nový model s vysokým rozlišením 5K od společnosti LG, který využívá nového rozhraní Thunderbolt 3 (USB-C).

Monitor ale provázely menší problémy jak s kompatibilitou, kdy se například nezapnul při probuzení Macu ze spánku, ale i to je spíše otázkou aktualizace ovladačů. Mnohem závažnější hardwarový problém se ale objevil ve spojení s rušením, pokud je Wi-Fi router blízko monitoru. Kvůli špatnému stínění dochází k blikání a dalším nepříjemným efektům, včetně restartu samotného Macu, ke kterému je monitor připojený.

I když lze tento problém jednoduše vyřešit tím, že se Wi-Fi router umístí dále od monitoru, Apple se rozhodl zastavit prodej tohoto monitoru v kamenných prodejnách a v internetovém obchodě uvádí dostupnost v řádí pěti až šesti týdnů. Zastavené byly i běžící objednávky, aby zákazníkům nedorazily tyto špatné série monitoru LG Ultrafine 5K.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud už monitor máte, můžete kontaktovat podporu LG, přičemž Apple nyní čeká na novou revizi, která by dle LG už měla mít vyřešené lepší stínění elektroniky uvnitř monitoru. Současné revize bude možné dodatečně opravit.

Váš názor Další článek: Konec pasů? Po Austrálii chce zavést biometrický imigrační systém i Francie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,