Apple

Apple si patentoval krabici na pizzu. Má propracovaný design

Apple dokončuje své nové sídlo a stěhují se do něj první zaměstnanci. Na exkurzi se dostali také první američtí novináři a ti z Wired si všimli zajímavé maličkosti – v zaměstnanecké restauraci jsou poněkud neobvyklé krabice na pizzu. Nejsou to ty klasické hranaté papírové, ale kulaté z plastu. Apple si je nechal patentovat...

Záhy přišlo upřesnění, nejde o nic zas tak nového. Apple si tyto krabice nechal patentovat již před sedmi lety a používal je už i ve svém předchozím kampusu. Nicméně podivuhodnou maličkostí poukazující na smýšlení v Applu tyto krabice zůstávají.

Krabice jsou kulaté, z pevnějšího materiálu s kruhovými vzpěrami. Ty zajišťují, že se pizza nedotýká celou spodní plochou o spodek krabice, zároveň je dno pevnější a krabici je možné držet jednou rukou. Víko má rovněž výztuhy a hlavně větrací otvory, aby se pizza během transportu nezapařila a nezvlhla. Nechybí propracované zavírání, které je možné obsluhovat jednou rukou. Samozřejmostí je možnost vrstvení více krabic na sebe.

Je paradoxní, že i takovou maličkost si Apple nechal patentovat. Má třeba i vlastní patentované řešení papírové tašky. Apple má ale spoustu patentů napříč různými obory, hodně jich je také v oblasti stavebnictví a architektury. Některé vzešly z nápadů při stavbě unikátních Apple Storů, jiné při stavbě nového sídla.

Via: The Verge

Diskuze (37) Další článek: Netflix připravuje seriál na námět hry Zaklínač

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,