Apple | Předplatné

Apple se dál zaměřuje na služby, chystá předplatné novin a časopisů

Apple nedávno koupil firmu Texture, která provozuje takový Netflix pro časopisy a noviny. Za jedno předplatné je možné číst z celého katalogu, ve kterém nechybí tituly jako National Geographic, Time či Forbes. Firma nyní, dle zdrojů zevnitř, plánuje spojení s aplikací Apple News. informoval o tom web Bloomberg.

Cupertinský gigant se dlouhodobě snaží zvýšit podíl služeb na tržbách společnosti. Daří se mu například s hudebním streamingem – Apple Music se daří nabírat nové uživatele a pomalu dohání Spotify.

Texture nyní nabízí na 200 různých časopisů za paušál ve výši 9,99 dolarů za měsíc a zatím není zřejmé, jak se bude nabídka měnit. Dle zdrojů Apple propustil přibližně dvacet zaměstnanců Texture a zbylé integroval do týmu pracující na Apple News. Ti společně připravují právě novou službu.

Ta s ohledem na to, že bude předinstalovaná ve všech iPhonech, má relativně velkou šanci na úspěch (podobně jako Apple Music, které Apple tlačí i skrze svůj další hardware). Její případné představení je ale prozatím hudbou budoucnosti.

Apple nedávno redesignoval službu Apple Music:

Diskuze (4) Další článek: NASA „prošvihla“ velký asteroid, který proletěl blízko Země

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,