Apple | Operační systémy

Apple rozeslal pozvánky na WWDC. Největší vývojářská konference Applu vypukne za necelý měsíc

Začátek června u Applu tradičně patří vývojářské konferenci WWDC. Nebude tomu jinak ani letos a s blížícím se termínem Apple rovněž rozeslal pozvánky na úvodní keynote. Právě ta bývá veřejností primárně sledována, neboť jsou na ní odhalovány novinky v podobě nových systémů, softwarových změn a dalších.

Na nový macOS, iOS, watchOS nebo tvOS se letos můžeme těšit 5. června v 19 hodin našeho času. Konference se bude konat v McEnery Convention Center v San Jose, což je oproti předešlým ročníkům změna – ty se většinou odehrávaly v sanfranciském Moscone Center. Phil Schiller k tomu dodal, že nové místo je blíž hlavní centrále Applu, což je logistiká výhoda především pro následující dny, které jsou plné přednášek a workshopů s vývojáři Applu.

Od WWDC většinou nečekáme novinky na poli hardwaru a s velkou pravděpodobností se jich nedočkáme ani letos. Spekulace však hovoří o možném představení interaktivního zařízení, které by sloužilo pro hlasové ovládání podobně jako Amazon Echo nebo Google Home.

Diskuze (2) Další článek: Jižní Korea staví velké „testovací městečko“ pro samořídící automobily

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,