Apple | Steve Jobs | Soudy

Apple prohrál soud, italská módní značka se může jmenovat Steve Jobs

Po dlouhých letech soudních pří se dvěma bratrům, Vincenzovi a Giacomovi Barbatovým, podařilo, po čem toužili – vyhráli právní spor s Applem, jestli se jejich společnost může jmenovat Steve Jobs po zakladateli slavného výrobce elektroniky s jablkem, informuje la Repubblica Napoli.

Spor začal v roce 2012, když si bratři všimli, že Apple si nikdy nezaregistroval ochranou známku Steve Jobs. Rozhodli se proto toho využít, známku registrovali a pod inovátorovým jménem začali prodávat oblečení a doplňky, které před tím prodávali pro různé značky.

Jak se dalo čekat, Apple si věci všiml a bratry zažaloval. Stěžoval si při tom, že jejich logo – stylizované a nakousnuté písmeno J s lístkem, je podobné světoznámé siluetě jablka. Jenže u soudu tento argument neprošel. Podle něj písmeno není jedlé a tudíž ho nelze stavět na stejnou úroveň, jako nakousnuté jablko.

Apple tak aktuálně nemůže dělat vůbec nic s tím, že někde v Itálii se prodávají kalhoty, trika a další oblečení s jménem jejich zakladatele. Bratři přitom nepopírají, že se na jméně chtěli přivit. Jak ale řekli v rozhovoru pro Business Insider Italia, je to hlavně problém Applu, že si značku nezaregistroval. Z právního hlediska nedělají nic špatného.

A jelikož teď mají k dispozici tak silné jméno, vymýšlí, co s ním dál. Výroba oblečení jim nestačí. Uvažují, že by se vrhli do elektroniky. Může se tak stát, že jednou budou na pultech obchodů vedle sebe ležet iPhony a mobily značky Steve Jobs.

Připomeňte si, jak Steve Jobs představoval první iPhone:

Diskuze (17) Další článek: Americké námořnictvo chce tankovací a průzkumný dron. Na jednom pracuje Boeing

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,