Apple potvrdil datum WWDC. Dočkáme se především nových systémů

Tradiční vývojářská konference Applu se bude konat od 13. do 17 června v San Franciscu. Vzhledem ke každoročnímu obřímu zájmu Apple opět zvolí loterii v podobě náhodného výběru vývojářů, kteří o konferenci projeví zájem. Ti se mohou na webu hlásit do 22. dubna, a pokud je Apple vybere, zaplatí za vstup 1 599 dolarů, tedy asi 38 tisíc korun. Zdarma potom budou mít vstup a dopravu vybraní studenti, kterých bude 125. Apple přitom vybírá globálně a v minulosti se výběr týkal i studentů z Česka.

wwdc.png
Letošní pozvánka na WWDC napsaná ve Swiftu (zdroj: Apple)

Tradičně nejsledovanější je úvodní přednáška, na které oznámí Apple především nové verze systémů OS X a iOS. Letos bychom se také mohli dočkat oficiálního přejmenování desktopového systému na macOS. Novinky také jistě zamíří do dalších dvou systémů tvOS a watchOS.

Po dlouhé době se také spekuluje o novém hardwaru v rámci WWDC. Tím by mohla být druhá generace dvanáctipalcových Macbooků, které by například mohly dostat nějaké to USB-C navíc. Zbytek konference je určen čistě pro vývojáře a v průběhu čtyř dnů budou mít k dispozici desítky odborných přednášek týkající e vývoje pro všechny stávající platformy Applu.

Váš názor Další článek: Nejen Let's Encrypt. Certifikáty zdarma rozdává třeba i Zoner

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,