Apple pomůže Řekům: Zdarma prodlužuje předplatné iCloudu

Apple rozeslal hromadný e-mail, ve kterém informuje své řecké zákazníky o speciální akci. Každý obyvatel zadlužené země, který využívá datovou službu iCloud, získává 30denní bezplatné období navíc. Nezáleží přitom ani na velikosti samotného úložiště. Na novinku upozornil Apple Insider.

743588008 
Je až paradoxní, že jedna americká firma by svými finančními rezervami dokázala vzchopit nemalý evropský stát. Ale akvizici Řecka Apple nechystá. 

Řecká vláda zakázala provádět jakékoliv finanční transakce do zahraničí. Hrozilo tak, že majitelé zařízení od Applu, kteří využívali různé předplatné, včetně služby iCloud, mohou reálně přijít o svá data.

Na nepříznivý stav v zemi se rozhodla zareagovat samotná firma Apple a uživatelům podává pomocnou ruku. Na druhou stranu si tak řecké zákazníky udržuje, jinak by bezesporu přecházeli na jiné služby. Není však jasné, zda se do měsíce nařízení vlády výraznějším způsobem změní. Řekové tak alespoň získají více času na zálohování či migraci na jinou službu.

Zákaz uskutečňování plateb do zahraničí se přímo dotkl i jiných služeb, včetně nakupování v obchodech s online obsahem či využívání dodatečných nákupů v aplikacích. Pokud budou chtít Řekové najít za tato omezení funkční alternativu a nemají zahraniční platební kartu, budou muset využít pouze lokální možnosti, které jim země nabízí. Anebo hledat bezplatná řešení. 

Diskuze (11) Další článek: AMD Radeon R9 Fury je oficiálně venku i s testy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,