Software | Apple | Microsoft

Apple možná představí své vlastní univerzální aplikace. Tedy to, na čem si Microsoft zatím vylámal zuby

Microsoft se už roky snaží prosadit model nových aplikací z Windows Storu, které se ergonomií přibližují těm mobilním a měly by běžet jak na malé obrazovce telefonu a tabletu, tak na velkém počítači. S postupným útlumem Lumií a tedy i mobilních Windows jako takových sice univerzální aplikace přišly o jeden ze svých pilířů a mají to o to složitější, Microsoft to ale nevzdává.

Podle Bloombergu chystá svoje univerzální aplikace také konkurenční Apple, který by se mohl se svojí technologií „Marzipan“ pochlubit už na své výroční vývojářské konferenci WWDC příští jaro. I v Cupertinu tedy tomuto konceptu věří a oproti Microsoftu mají tu výhodu, že mají pod palcem poměrně silnou mobilní platformu a obchod s aplikacemi na desktopu Applu také funguje přeci jen poněkud delší dobu.

Pokud se šuškanda potvrdí, aplikace by mohly být dostupné jak na mobilní, tak tabletové a desktopové obrazovce a upravené pro dotyk i myš, přičemž vývojář by pro každý z těchto form-faktorů upravil GUI. Jedná se tedy tak trochu o déjà vu toho, o co se snaží Redmond.

Diskuze (20) Další článek: Zabezpečte si účet na Twitteru a zahoďte ověřovací kódy ze SMS, nově můžete použít aplikaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,