Apple

Apple má problémy s výrobou bezdrátových sluchátek AirPods a odkládá jejich prodej

Když v září Apple odstranil z nového iPhonu 3,5mm audio konektor, představil bezdrátová sluchátka AirPods. Vzhledem se výrazně neliší od aktuálních EarPods, ale samozřejmě jim chybí kabel. Uvnitř se skrývá čip, který Apple nazývá jako W1 a komunikaci zajišťuje Bleutooth. Jenže zároveň bylo stanoven začátek jejich prodejů na konec října, který Apple nestihne.

airpods1.png
Apple AirPods

Mnozí uživatelé se na dostupnost AirPods ptali jak na sociálních sítích, tak fórech Applu. Ten nyní zareagoval prostřednictvím webu TechCrunch, kterému mluvčí společnosti potvrdil zdržení. Uvedl, že Apple potřebuje víc času, aby byl produkt při zahájení prodejů stoprocentní. Náhradní datum nestanovil.

Předprodukční vzorky, které měli k dispozici novináři vykazovaly softwarové i hardwarové problémy. A to jak na straně aktivace a párování, které je závislé na detekci pohybu díky vestavěným akcelerometrům, tak na straně kvality zpracování. U testovaných vzorků se například několika uživatelům po několikadenním používání začaly zvětšovat mezery lepených spojů.

Diskuze (29) Další článek: Microsoft má dvě nové klávesnice a myš. Zaujmout má ergonomie a střízlivý design

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,