Apple koupil startup Vrvana, který vyvíjí helmu kombinující virtuální i rozšířenou realitu

Už několik neoficiálních zdrojů potvrdilo, že Apple pracuje na brýlích pro rozšířenou realitu, byť Tim Cook oznámil, že technologie ještě nejsou na úrovni, aby použitelné zařízení mohlo být na trhu třeba příští rok. Apple ale opět o něco zvětšuje tým inženýrů z této oblasti a také možná získal další nové technologie, koupil totiž startup Vrvana.

Startup Vrvana byl založen už v roce 2005 a vyvíjí speciální helmu, která je schopná realizovat jak rozšířenou, tak i virtuální realitu. Na první pohled se tak konstrukčně podobá novým helmám v rámci Mixed Reality od Microsoftu, které využívají kombinaci displejů a kamer.

Vrvana Totem, jak se tato helma nazývá, je schopná zobrazit jak plně virtuální obraz pomocí dvojice OLED displejů s rozlišením 1 440p, ale také obraz okolí, přes který může být vykreslena jakákoli grafika. Použité snímací RGB kamery mají rozlišení 6 Mpx a snímají při frekvenci 60 Hz. Podle informací webu Techcrunch měla akvizice hodnotu kolem 30 milionů dolarů.

V současnosti má tým Applu pro rozšířenou realitu několik stovek lidí a podle neoficiálních předpokladů se brýlí pro rozšířenou realitu od Applu dočkáme kolem roku 2020.

Nedávno jsme testovali i zmíněnou Mixed reality od Aceru:

Diskuze (1) Další článek: Čínská automobilka vlastnící Volvo a Lotus v roce 2019 uvede na trh létající auta

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,