Android | Mobilní aplikace | TeamViewer

Aplikace TeamViewer QuickSupport umožní vzdálené ovládání všech zařízení s Androidem

Pokud často pomáháte členům rodiny, kamarádům či známým řešit jejich trable s chytrými telefony s Androidem, máme pro vás dobrou zprávu: už k nim kvůli tomu nebudete muset jezdit! Jejich smartphony bude díky aplikaci TeamViewer QuickSupport možné vzdáleně ovládat například z vašeho mobilu či počítače.

TeamViewer je jedním z nejoblíbenějších řešení vzdálené podpory. Až dosud cílil primárně na desktopy, avšak díky novému univerzálnímu doplňku pro aplikaci QuickSupport pro Android bude možné plně ovládat zařízení s operačním systémem Android na dálku.

TeamViewer QuickSupport

Novinka byla oznámena na oficiálním webu s tím, že bude fungovat na zařízeních s Androidem 7 a novějším. Až dosud bylo možné používat TeamViewer QuickSupport jen na telefonech a tabletech vybraných značek, pro které byly uvolněny příslušné doplňky. Na produktech jiných firem se jen zobrazovala hláška, že „Toto zařízení podporuje pouze sdílení obrazovky.“

S novým univerzálním doplňkem však bude možnost vzdálené podpory fungovat prakticky bez ohledu na výrobce daného telefonu či tabletu. Univerzální doplněk byl vytvořen proto, aby pokrýval zařízení, která nemají svůj dedikovaný doplněk.

Univerzální doplněk pro TeamViewer QuickSupport by měl podporovat zařízení těchto značek: Acer, Asus, Blackberry, Google, HTC, Huawei, Lenovo, LG, Motorola, Oppo, Samsung, Sony, Xiaomi a ZTE.

Jak na vzdálenou podporu?

Postup aktivace univerzálního doplňku pro TeamViewer QuickSupport vypadá následovně:

  1. Stáhněte na zařízení, které chcete vzdáleně ovládat, aplikaci TeamViewer QuickSupport z Obchodu Play nebo přímo z oficiálního webu.
  2. Nainstalujte aplikaci a následně ji spusťte.
  3. Pokud pro dané zařízení není k dispozici dedikovaný doplněk, aplikace vás vyzve ke stažení univerzálního doplňku. Klepněte na tlačítko Stáhnout.
  4. Následně budete vyzváni k instalaci univerzálního doplňku, kterou povolíte tlačítkem Povolit.
  5. Po instalaci doplňku přejděte do nabídky Usnadnění a povolte univerzálnímu doplňku službu usnadnění přístupu.

Kromě možnosti vzdálené podpory členům rodiny, kamarádům a známým bude novinka užitečná též pro podniková IT oddělení, která musí poskytovat vzdálenou podporu svým zaměstnancům a pracovníkům v terénu.

Diskuze (8) Další článek: S nalezením mimozemšťanů by nám mohl pomoct Měsíc. Badatelé ho využívají jako obří zrcadlo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,