Anti-Theft pomohl dopadnout zloděje, který ukradl ultrabook z CZC.cz

Zablokování počítače na úrovni procesoru prostřednictvím technologie Anti-Theft motivuje prodejce k různým experimentům – Datart například dříve nabídl ultrabook zdarma tomu, kdo tuto ochranu prolomí. Nepřišel ani o jeden. CZC.cz si nyní ve spolupráci s Asusem trouflo půjčovat drahé ultrabooky k vyzkoušení, komukoli bez zálohy, jen oproti údajům z občanského průkazu. Ten nejdražší se záhy ze zápůjčky nevrátil, nicméně se zablokovaným počítačem si zloděj neporadil.

CZC.cz před časem vyhlásilo akci Půjč si Asus, v rámci které si může kdokoli půjčit některý ze tří notebooků od Asusu na tři dny domů. Stačí výměnou předložit občanku. Nejdražším kouskem v nabídce je dvoudisplejový ultrabook Asus Taichi v ceně čtyřiceti tisíc korun. Z jedné ze zápůjček se ve smluvený den ale nevrátil. Prodejce marně kontaktoval zákazníka, který si stroj zapůjčil, s ohledem na možné neočekávané události a neúmyslné zdržení ještě vyčkal dva dny. Ale ultrabook nikde.

01.jpg02.jpg03.jpg
Tohle se zloději zalíbilo – ultrabook se dvěma displeji v ceně 40 tisíc (podívejte se na videotest)

Neveselý příběh, který v Česku bohužel příliš nepřekvapí, měl naštěstí dobrý konec. Počítač byl na dálku zablokován prostřednictvím technologie Anti-Theft. Ta má tu výhodu, že není vázaná na operační systém, ale na samotný hardware, konkrétně procesor. Přeinstalovat systém nebo vyměnit disk tedy nepomůže. Zloděj se proto vydal do servisu, čímž si zpečetil svůj osud. Bylo totiž hned jasno, že je počítač kradený, a tak už se o zbytek postarala policie a Taichi putovalo zpět do CZC.cz.

Diskuze (133) Další článek: Microsoft popřel vyjádření Amazonu, že Xbox One vyjde 27. listopadu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,