Americký hotel dostal obří pokutu za používání rušiček Wi-Fi

Na kdejakém čínském e-shopu pořídíte za částku okolo 100 dolarů malý multifunkční jammer – rušičku radiového signálu, který se postará o to, aby v nejbližším okolí nemohl nikdo používat GPS, Wi-Fi, GSM, Bluetooth a další bezdrátové komunikační technologie. Princip fungování je přitom docela jednoduchý. Rušička vysílá na stejné frekvenci šum a kvůli síle svého signálu prakticky znemožní komunikaci.  

Použití rušičky je ve většině civilizovaného světa z pochopitelných důvodů ilegální. Přesto se čas od času najdou vykukové, kteří chtějí s pomocí jammeru chytře vydělat, i když nakonec zpravidla bolestivě narazí.

958051305
Rušičky komerčních radiových signálů jsou dostupné na mnoha e-shopech

Přesvědčil se o tom například jeden z amerických hotelů celosvětového řetězce Mariott, jehož zaměstnanci spouštěli rušičku Wi-Fi v konferenčním sále. Tím pádem přinutili klienty, aby si pro svou akci pronajali hotelový hotspot za tučnou cenu od 250 do 1 000 dolarů za kus.

Konferenční hosté si to pochopitelně nenechali líbit a případ nahlásili federálnímu telekomunikačnímu úřadu FCC, který nyní řetězci udělil tučnou pokutu ve výši 600 tisíc dolarů

Problém rušiček a takzvaného jammingu ale neřeší pouze v zámoří. Ve Velké Británii se například už před lety rozmohlo používání GPS jammerů. Tamní úřady tedy postavily rovnou celou síť detektorů rušiček Sentinel

Diskuze (61) Další článek: Neuvěřitelně realistický obličej vytvořený na počítači (video)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,